Vrijheid, het beneemt je soms de adem…

Gisteravond, na onze nationale dodenherdenking, gingen we in de yoga les dieper in op ademhaling, het onderzoeken ervan, het voelen van de vrijheid om te kunnen ademen & hiermee bezig te zijn.

Soms beneemt het dagelijks leven je ook even de adem. Alle mogelijkheden die er zijn, onze keuzevrijheid, leiden tot volle agenda’s en navenante ambities. Afspraken, deadlines, weekendjes weg, sportwedstrijden van je kinderen, eigengemaakte taarten voor je verjaardag regeren.

Wegwezen?
Stress zet het systeem in je lichaam in werking dat ook wel het vecht-vluchtmechanisme wordt genoemd. Een heel nuttig systeem in (levens)gevaarlijke situaties bijvoorbeeld als je op het laatst weg moet springen voor die aankomende auto.
Door de toenemende druk in onze levens en bijbehorende stress wordt dit systeem echter steeds vaker aangezet. En bijbehorend; door te weinig tijd voor ontspanning treedt ons parasympatische zenuwstelsel minder werking. Dit deel van ons lichaam zorgt voor rust en ontspanning als belangrijke tegenhanger. Het zorgt ervoor dat je terugkeert naar je natuurlijke state-of-being.

Tijd voor het rempedaal
Elke dag, elk moment kun je bewust terugkeren via je ademhaling.
Zet je voeten naast elkaar neer en voel je voetzolen op de vloer. Adem vier tellen in door je neus, houd een tel vast, adem vier tellen uit en wacht dan nog een tel voor je weer inademt. Doe dit tien keer en houd daarbij een kleine glimlach om je mond.
Adem; voor die belangrijke meeting, op kantoor op het toilet, als je kinderen je even de adem benemen, voor je die presentatie geeft, je artikel schrijft, voor je gaat slapen en om je dag mee te beginnen.
Adem het leven in…

Ik wens je een bijzondere Bevrijdingsdag.

Lieve groet,
Anne

PS Vrijheid door te werken vanuit je missie & talenten en dus je passie te verzilveren? Hierover meer in de volgende Spot-On.

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *