Op dat kruispunt… connecting the dots – Steve Jobs

Jarenlang heb ik in leidinggevende posities bij kunnen dragen aan de service voor klanten bij een groot energieconcern. Binnenkomend als hight potential, me verder ontwikkelend in Management Development trajecten. Groeiend van een kleine afdeling naar het leiden van vestigingen en het begeleiden van IT releases, procesoptimalisaties en groei van mensen. Bij dit laatste lag mijn hart en hierin ben ik me gaan specialiseren. En kwam ik op een kruispunt, er ontstond een mismatch tussen mij en het concern waar ik voor werkte en we gingen uit elkaar. Loslaten.

Klussen met 1/4 van mijn potentieel
Na een heerlijke vakantie op Ibiza ben ik vervolgens het ondernemerschap ingedoken en direct een klus begonnen bij een groot mediabedrijf. Afdelingen en teams begeleiden om Lean te gaan werken. In de daaropvolgende opdrachten werkte ik aan optimale & effectieve besturing van afdelingen & bedrijven, naast de yogalessen die ik inmiddels gaf en de coaching van managers. Het interim werk is prachtig werk, maar ik gebruikte slechts een deel van mijn talent. Er bleef iets missen wat ik wel in mijn yoga-en coachwerk ervoer.

Het begint met een besluit
Met het overlijden van mijn vader kwam ik op een belangrijk kruispunt en leerde ik dat er nooit een goede reden is om het niet te doen; dus deed ik het wel en koos ik ervoor mijn hart & intuïtie te volgen. Kiezen is ook weer loslaten. En een mogelijkheid om al mijn ervaring te combineren: bewezen kennis & intuïtie, strakke planningen & meditaties, doelgerichtheid & diepgang in het proces.
Het betekende loslaten van zogenaamde financiële zekerheid. En dus de wereld aan mijn voeten. Want met mijn eigen bedrijf is er geen grens. En vanuit een stevig fundament bereik je de grootste dingen.

Met hart & ziel voor goud ondernemen
In je Spotlight is ondernemerschap pur sang. Zoals ik het wil, gestoeld op mijn missie en visie met de look & feel die ik belangrijk vind en de leukste klanten. En ook in het besef -en soms de druk- dat alles mijn verantwoordelijkheid is. Als ik niet beweeg, gebeurt er niets, geen klanten die ik mag helpen, geen inkomen.
Maar bewegen wil ik, ik heb een missie: ondernemende & ambitieuze mensen leren met hart & ziel een succesvol bedrijf met dito klanten en omzet neer te zetten. Laten zien dat idealisme -passie – missie – je hart volgen hand-in-hand gaan met blinkende resultaten. Zodat meer mensen dit gaan doen.

Mijn reis begon met mijn levensverhaal, met alle kruispunten, waar ik mijn ervaringen aan elkaar verbond en de weg duidelijk werd, connecting the dots. Wat ook jou kan brengen bij je unieke missie! Don’t settle for less, zoals Steve Jobs stevig neerzet in zijn speech voor afgestudeerden aan Stanford University.
In deze video zijn inspirerende verhaal over enkele kruispunten: zijn afstuderen, het ontslag bij Apple en de diagnose kanker deelt.

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *