Mijn 5 grootste lessen vanuit NY van Gabby Bernstein

Mijn week in New York -juni 2017- was geweldig. Naast uitdagende yogalessen bij Katonah Yoga, chill workshops met essentiële oliën van doTERRA bij Elena Brower en bezoeken aan High Park + Central Park heb ik 3 dagen doorgebracht op het Spirit Junkie Event van Gabby Bernstein.

Deze stond al een paar jaar op mijn lijstje en het was het waard. Alleen al de idoolachtige wijze waarop m’n buurman Andrew kirde dat hij ‘eindelijk, OMG, eeeeindelijk Gabby live ging ontmoeten’, was briljant. Ook de hele entourage, de ontvangst, de versnaperingen, de DJ (Tasja Blank), de gasten w.o. Elena Brower, MaryAnn the Medium, Rha Godess en Nancy Levin, alles dik voor mekaar.

Kneiterveel geprocessed, (her)ontdekt en geleerd. Met deze 5 uitgangspunten begonnen we het event en die zijn goed blijven hangen. Mijn top 5 van het Spirit Junkie Event:

1

De eerste en meest belangrijke les: je bent waar je nu moet zijn. Niet verder, niet meer, niet anders. Ik heb de neiging snel te gaan, af te vinken en door. En ook te vinden dat het sneller, verder, beter en mooier moet. Bij anderen soms, bij mezelf altijd. Maar dat hoeft dus niet……stilte, zucht, relax…….
Dat hoeft dus niet……..
Elke dag zeg ik nu dat ik ben waar ik moet zijn en direct ontspan ik, accepteer ik en geniet ik. Megarelaxed, moet je ook eens proberen!

2

Wees bereid om imperfect te zijn. Dit is wel een lastige, alleen al met het schrijven van dit stuk. Het moet nog even sus, dat zinnetje is raar, die foto kan eigenlijk niet, enzovoorts. Oneindig. Immer. Maar perfectie leidt tot uitstelgedrag. En die ken ik ook. Dan maar niet perfect, ik druk straks simpelweg op de ‘publiceer’ knop en de ‘verzend’ knop. En klaar. #noperfection

3

Het gaat niet om jou. Dat wat je doet en hier komt neerzetten, het gaat niet om jou. Briljant. Is je ego meteen een stukje opgeschoven. Denken dat het over jou gaat, is de nummer 1 reden dat je terughoudt, je blijft verstoppen, niet doet wat je zou moeten doen. “Get over yourself” is het devies, laat het een beetje los en nog wat over voor het Universum.

4

Doe slechts een suggestie. Jij je eigen verhaal, ik mijn eigen verhaal. Mijn overtuigingen hoeven niet de jouwe te zijn en vice versa en het opleggen van overtuigingen aan elkaar dient weinig doel. Luisteren, holding space en een suggestie doen zijn respectvoller. En soms heul moeilijk…

5

Als je jouw licht schijnt, geef je anderen -onbewust- toestemming hetzelfde te doen.
We hebben geen tijd meer om niet tevoorschijn te komen. Wees excuus-loos en doe je ding.

Ik zei het al; het was een spiritueel event 😉
xo Anne

 

 

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *