Mijn intenties zijn de basis voor mijn business, mijn privéleven en mijn ontwikkeling. Op basis hiervan creëer ik doelen. Mijn intentie – hoe ik me het liefste voel zijn de basis. Als je doelen voorop stelt, leef je een vacuüm en ben je slechts hard aan het werk voor de toekomst…

Wat is het verschil überhaupt?

Met doelen geef je vorm aan hoe je je wilt voelen en aan je ambitie; wat je wilt neerzetten. Met je doelen geef je richting aan je tijd en energie. Ze geven richting. Op basis van je doelen plan je je tijd in, kom je concreet in actie en werk je gedisciplineerd naar dat doel.

Je intentie geeft invulling aan het hier en nu. Hoe wil je je nu voelen? Wat is nu belangrijk voor je? Het geeft geen invulling aan je toekomst, maar gaat direct over nu. Over je zijn niet over bereiken. Je intentie leef je elk moment -24/7-365 dagen lang.

Je creëert je intentie gebaseerd op wat voor jou het meest belangrijk is en je geeft je commitment eraan alles hiermee in lijn te brengen. Je doelstellingen, je dagelijkse acties en je keuzes. Allen in lijn met je belangrijkste waarden dan wel meest verlangde gevoelens. Je leeft ze elke dag.

? heb je een voorbeeld?

Eén van mijn intenties voor 2017 is ‘flow’. Een term die voor mij veel meer is dan een woord, maar een totaal gevoel weergeeft, een beleving is.

Eén van de doelstellingen voor 2017 die bijdraagt aan ‘flow’ in mijn bedrijf is mijn emailmarketing en social media beter te stroomlijnen, zodat er lijn is in mijn verhaal, mijn boodschap. Hier heb ik een strategie voor  (die me helpt bij flow) en wil ik een assistente inhuren die het ritme in mijn emails en artikelen bewaakt, die workflows inricht in mijn autoresponder zodat ik mijn communicatie goed kan richten.

Ook zonder die doelstelling kan ik echter de ‘flow’ voelen, het zit in m’n systeem. Maar met het doel erbij kan ik dat heerlijke gevoel vergroten en omdat ik weet hoe het voelt, kan ik er ook veel makkelijker woorden aan geven, weet ik wat ik wil.

Het vacuüm

Je ‘slechts’ richten op doelen, maakt dat er geen fundament is van waaruit je doelen ontstaan en geen fundament waar je naar terug keert als een doel niet uitpakt zoals je had bedacht. Een fundament dat –zoals het woord al zegt- fundamenteler voor je is dan een doelstelling. Een context die groter is dan je business of goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar. Doelen zonder intentie zijn als een rivier zonder water, het stroomt onvoldoende.

Ik toets mijn doelen en plannen aan mijn intenties, leg ze elke keer langs de lijn. Zeker nu ik mijn kalender voor 2017 maak. Zo zijn mijn intenties fundament en kapstok tegelijkertijd.

Doelen helpen je koers zetten, je dromen te manifesteren en werkelijke stappen te maken. Maar geaard zijn in je intentie geeft authenticiteit en zuiverheid.

Met je intentie zet je meer gefundeerde doelen, doelen die echt bij jou passen waar je gericht naar toe kan werken. En ondertussen kun je je al voelen zoals je je wilt voelen. In verbinding met je intenties doorsta je de weerstand en stormen die op je afkomen terwijl je je doelen waarmaakt.

Je doelen worden tevens een stuk aantrekkelijker door ze vanuit je intentie te maken en je gaat ze een stuk makkelijker bereiken in contact met je intenties.

Zo houd je contact met je intentie(s).

Elke dag kun je ernaar toe. Bijvoorbeeld door er elke dag mee te beginnen of door 5 min. tijdens je lunch de verbinding te maken. Door je dag ermee af te sluiten of je intentie op te roepen voor je een moeilijk gesprek aangaat. Dat gaat zoveel makkelijker en meer in verbinding als je dit doet, is mijn ervaring. Je intentie hoef je niet na te streven, die is er al. En met aanverwante doelstellingen verstevig je dit gevoel nog meer.

✪✪✪

Beluister hieronder een korte meditatie om je intenties naar boven te halen

Wil je verder? Dieper? No more settle for less? Doe dan mee met de workshop vanuit je huis.