,

Het in-7-stappen-relaxed-manifesteren-systeem

 

Door de afgelopen 6 jaren heen, met alle situaties die zich voordeden en alle ervaringen die ik heb opgedaan is voor mij stap voor stap duidelijk geworden wat mij van droom naar realiteit brengt (en wat me dwarsboomt, maar daarover later meer).

 • Ik heb het werk los gelaten waar ik niet met ziel & zaligheid in kon stappen en daarmee liet ik zekerheid los.
 • Ik heb coach- en yogaopleidingen gedaan, omdat ik me ertoe aangetrokken voelde, maar mijn hoofd niet (volledig) snapte waarom.
 • Ik ben in interimklussen gestapt en heb ze weer los gelaten, omdat ik me ingelijfd voelde en wilde losbreken.
 • Ik heb afscheid genomen in deze jaren van m’n vader, lieve vriendin en super collega en geleerd wat (rauwe) rouw is.
 • Ik heb allerlei klusjes binnen In je Spotlight aangepakt, waar ik helemaal niet goed in ben (zoals een website aanpassen, mijn administratie doen, een online omgeving bouwen etc), puur zodat ik het leerde voelen en daarna iemand anders kon vragen het van me over te nemen. Dit leerde ik achteraf.
 • ik heb gedeald met en deal -zoals elk mens, elke ondernemer- met onzekerheden, zelf-sabotage en belemmerende overtuigingen die me tegenhouden in de schijnwerper te blijven staan.

Nu ben ik nu gestopt met het geven van yogalessen, oef.
Een besluit met hoofdletters voor mij en niet omdat ik het niet meer geweldig vind om les te geven. In tegendeel; ik voel me dankbaar, tevreden, heel, geaard, volledig levend en zalig aan het einde van elke les. En toch; in plaats van geven wil ik yoga ondergaan, voelen en ervaren voor mezelf. Wat niet mixt -voor mij- met het geven van (veel) les. Een helder besluit, geen twijfels. Zelf yoga doen puur voor mezelf en niet om les te geven. Die eerste keer daarna dat ik in een les stapte, liepen binnen 10 tellen de tranen over mijn wangen. Het voelde zo thuiskomen, zo rijk, zo als de voeding die ik nodig heb. Wat een cadeau!

Stap 1 Hartsverlangens
Ook dit stoppen-met-lesgeven-besluit ontstond, NET ALS AL MIJN BESLUITEN TEGENWOORDIG, toen ik me begon te richten op wat ik het liefst wil en hoe ik met het allerliefst voel. Ik keer naar binnen , laat  de gedachten voorbij komen zonder erin mee te reizen en richt me op alleen maar voelen; wat heb ik nodig? Wat maakt dat ik me diep verbonden, heilig, in flow en elegant voel? Waar ben ik aan het werk vanuit overleving of wilskracht en waar werk ik vanuit mijn hart, waar is het logisch om te zijn?
➳ Stel deze vragen aan jezelf als je niet weet of je op je pad bent of als je je niet voelt zoals je je wilt voelen. Neem de tijd & creëer een eigen, heilige, plek waar je even kunt zijn.

Stap 2 De ‘Vibe’
Met de antwoorden begon ik me voor te stellen hoe mijn leven eruit zou zien, hoe ik mijn dag en mijn week zou ontwerpen. Hoe ik -in dit specifieke yogavoorbeeld- mijn eigen practise vorm geef, hoe ik me erbij voel; vooraf, tijdens en na de yoga.  Welke lessen ik wil volgen, welke retreats erbij horen en wie ik toe wil laten om te inspireren. De ervaring was er al, zonder dat ik iets ‘deed’. Ik stapte als het ware al in die energie
➳ Visualiseer met alle 5 je zintuigen hoe het zou zijn als je je hartsverlangen -hoe klein of hoe groot ook- zou bereiken

Stap 3 Consequentie
Ik maakte nog concreter wat ik graag wilde en realiseerde me wat de consequentie voor mij was: minder yoga geven maar me richten op yoga ondergaan & ontvangen
Hierover ben ik me vervolgens gaan uitspreken. Pittig, want ik wilde het ook graag goed doen en goed houden voor iedereen: mijn partners, onze klanten, etc.
➳ Breng je hartsverlangen en de energie onder in een concreet doel

Stap 4 Meer, nog meer, Vertrouwen
Ik vertrouw erop dat ik het juiste besluit neem, dat ik het juiste uitspreek en op de juiste plek terecht kom. Ik heb een groot vertrouwen in mezelf en omring me met mensen die ik vertrouw en waar ik tegenaan kan leunen als ik meniet stevig voel. Ik creëer vertrouwen en dat is essentieel. Hoe scheisse ook, ik vertrouw. Hoe verdrietig ook, ik vertrouw. Ik geef me over aan meer dan ik ben, zonder dat ik de verantwoordelijkheid weggeef. Ik weet simpelweg dat ik niet alleen ben en dat ik niet alles in de hand heb.
Ik vertrouwde erop dat de yogalessen die ik los ging laten opgevangen op een andere manier ingevuld of terecht zouden komen. Ik vertrouwde erop dat de invulling van mijn voeding z’n beloop zou kennen.
➳ Leer te vertrouwen; geef jezelf toestemming om je veilig te voelen en omring je met mensen waar je je veilig bij voelt

Stap 5 Actie
Pas toen kwam ik in actie. Ik bestelde boeken met prachtige gedichten om mijn dag mee te beginnen, nam nog een online yoga-abonnement en maakte meer open ruimte voor mijn mat. Ik plande de yogamomenten beter in mijn agenda evenals lessen die ik wil volgen. De retreat in Italie staat op mijn verlanglijst, die komt er!
➳ Neem elke dag actie. Niets meer, niets minder.

Stap 6 Overgave
Key in deze stap is je over te geven aan alles wat er opkomt, wat zich aandient, terwijl je in die actiemodus bent gestapt. Geen enkel saai moment, echt nul, in deze fase 😉
Ik leerde

 • geduldig te zijn en te blijven vertrouwen (stap 4) nadat ik super chagrijnig was omdat ik al 2 dagen geen mat had gezien, laat staan aangeraakt
 • meer plezier te hebben op mijn mat in plaats van de juiste practise juist uitvoeren
 • 3 minuten op mijn mat te staan i.p.v. verplicht 60 minuten of juist 0 minuten.
  alle excuses te tackelen die opkomen en me weerhielden op de mat te stappen of om naar een yogales te gaan, zoals ‘ik moet dringend aan het werk’, ‘ik moet echt uitslapen vandaag’.

➳ onderzoek alles wat je tegenhoudt om te bereiken wat je wilt bereiken.

Stap 7 Ontvangen
Blij zijn met wat zich ontvouwt, dankbaar voor elke stap, maar ook voor alles wat er al is.
Ik heb hierboven geschreven in de onvoltooid verleden tijd. En het is inderdaad onvoltooid, maar geen verleden. Nog elke dag manifesteer ik mijn verlangen in die voeding of ontbreekt die voeding en voel ik het onvervulde verlangen. Ik bedoel maar: work in progress.
En elk moment dat ik er ben en me voel zoals ik me wil voelen, door yoga, ben ik dankbaar. Voor die minuut of die 10 minuten of de 90 minuten op mijn mat, in een les of thuis om 06.00 uur.
➳ Durf te ontvangen van jezelf en van anderen. Vier je ‘succes’ met dankbaarheid!

Vanochtend toen mijn blote tenen de koude mat raakten werd dit hartsverlangen weer realiteit. En morgen weer, is de bedoeling. En de dag erna en daarna.

 


Wil je elke stap, elke fase in jouw manifestatie ondersteunen met een begeleide meditatie? Waarmee je ook je dag (h)eerlijk begint? Bestel dan Schitterende Dagstart; zeven meditaties met schrijfboek!

InJeSpotlight_logos_vierkant-foto-04

Bewaren

Bewaren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *