Andermans pad

Ken je dat; je bent in samenwerking met anderen dingen aan het doen en er blijft een knagend gevoel hierover terugkomen. Of het pakt steeds niet goed uit; een programma dat je samen hebt ontwikkeld dat niet goed loopt, je bedrijf dat suddert en niet gelanceerd wordt. Stel jezelf dan eens de vraag: ben ik dingen op mijn eigen pad aan het doen of werk ik op het pad van een ander?

Op de bewuste novemberdag dat mijn doel me compleet helder voor ogen kwam en ik vervolgens een training over focus in ondernemerschap volgde, besefte ik het me. Ik heb meer mijn eigen zaak te gaan runnen en daar heb ik mijn energie voor nodig. Een moeilijk stuk hierin was afscheid nemen van een mooi concept met een collega-vriendin. Ze was ook ‘not amused’ toen ik mijn besluit met haar deelde en dit is mild uitgedrukt. Ik voelde me, naast opgelucht, ook rot. De sfeer werd minder, de toon van beide kanten even grimmig, dit wilde ik niet. Het was immers niet persoonlijk, het ging niet om haar. Het ging nu –en dat was nodig- om mij en ik besefte me; de samenwerking diende haar pad, niet de mijne, onbewust en zonder schuld of goed/fout.

De keuze was zuiver, ook al was dit in het begin voor mij niet goed uit te drukken in taal. En ik weet dat deze keuze onze beide verder brengt op ieder ons eigen pad. Ik ben ervan overtuigd dat samenwerking prachtig is, als het beide paden dient en je dit van elkaar weet opdat er een gebalanceerde co-creatie is.

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *