Focus is oke, 3 apps die je helpen

ik ben niet de meest gestructureerde ondernemer en ben ook voorstander van enige chaos.
Chaos leidt tot creativiteit.
Chaos inspireert, vormt en geeft ontwikkeling. Creativiteit, inspiratie, groei zijn geen georganiseerde processen, maar zaken die organisch ontstaan. En voor mij voelt organisch – zonder het bedacht te hebben, zonder push, zonder pull – licht en energiek. En zo wil ik me voelen (vandaar mijn liefde voor chaos 😉

Uber-chaos trekt me onderuit
Soms is het way too much.
Is de chaos zo groot dat lichtheid zwaar begint te voelen en energiek omslaat in letharisch; niet meer wetend waar te beginnen. Dan grijp ik groots in en breng ik alles op orde.
Voor overzicht en nieuwe focus + energie.

Top ondersteuners
Ik herijk waarbij ik enkele super hulpmiddelen gebruik.
Drie daarvan in een snelle overview:

  1. SimpleMind (app/playstore): dé manier om overzichtelijk te mindmappen zonder stiften, grote vellen papier en veel tafelblad. Een fijne app en alles opslaan in dropbox.
  2. BeFocused (app/playstore), de app van Pomodore, is hier inmiddels ook geinstalleerd op de mobiele telefoons van kids. Omdat je maar 25 min hoeft, mag, moet. En dan 5 min pauze. Omdat je kan indelen naar de verschillende projecten en zicht houd op je productiviteit. Omdat je niets anders hoeft en je app de tijd in de gaten houdt.
  3. Met Todoist (https://nl.todoist.com/) structureer en prioriteer je je taken in verschillende projecten en labels + bouw je karma op

Wat altijd helpt, bij elke keuze die je maakt, elke aanschaf, elke prioriteit en je focus is weten hoe je je wilt voelen.

Geinspireerd worden is super, focussen even belangrijk ;).

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *