de beste stuurlui staan aan wal

Geen probleem om de beste stuurman aan de wal te zijn, maar in het veld wordt de pot gewonnen of verloren (om maar eens 2 uitdrukkingen door mekaar te gooien).  Bedenken dat je voor dag en dauw opstaat, is het probleem ook niet, het opvolgen na een kort nachtje wel.  Makkie om te fantaseren over hoe je je pitch succesvol doorspekt met anekdotes, iets lastiger als je met droge mond op het podium staat voor honderden mensen.

Om je eigen bedrijf te doen slagen en succesvol te houden, moet je elke dag komen opdagen en waarmaken. De theorie in de praktijk brengen, de voornemens uitvoeren. En als jij het niet doet, doet niemand het. Uitdagend, maar not the easy part. Er zijn echter een paar stappen die je direct kunt nemen:

3 stappen om elke dag op te komen dagen

Stap 1 – Doe waar je mega gelukkig van wordt.
Niet een beetje, niet wat je wel leuk vindt, niet wat je best goed kan.
Nee meer; datgene waar je zo van ‘aan’  gaat dat er te weinig uren in een dag zitten (bij wijze van). Datgene waarvan je je klant zo enorm happy ziet worden dat ie 5 kilo lichter weggaat. Datgene waarvan je voelt; spot-on, hier ben ik thuis!

Als je twijfelt, ben je er nog niet helemaal. No worries, ook tijd doet hier iets. Maar voor wie niet kan wachten; denk terug aan de momenten dat je zo happy was dat je bijna uit elkaar barstte (werktechnisch). Wat was er toen, wat deed je, voelde, dacht je, wie was er bij je, wat was de aanleiding, wat maakte je euforisch?  Ga hiermee spelen; breng wat van deze elementen in je business aan of in je dag. Verander iets in je dienst, in de mensen met of voor wie je werkt, in hoe je je dag begint, etcetera. Groei er verder naar toe.

Stap 2 – Maak een deel van je dag ‘niet-onderhandelbaar’
Je weet vast heel goed hoe je je dag idealiter begint, doorbrengt of eindigt. Wat je echt klaarmaakt voor een productieve, fijne dag. Analyseer dit, schrijf op wat je het liefste doet op welk moment. En richt het vervolgens zo in.
Als je elke dag wilt starten met een half uur yoga en een half uur schrijven, zet dit in je agenda met een aparte kleur; niet onderhandelbaar (rood is een goede kleur hiervoor ;). Als je elke dag pas om 09.30u wilt starten met werken en daarvoor helemaal niets wilt, blok het, enzovoorts.

Note. Je niet onderhandelbare deel is het meest steady in de ochtend (bij mij liefst nog voor er ander leven in het huis is)

Stap 3 – Ga jezelf zien als senior, als een professional
Stop met amateurgedrag; je gedragen als een klein –soms verwend- kind. Stap er over heen, grow up, word senior!
Schrijf 3 dingen op die je doet, die niet passen bij hoe je je bedrijf eigenlijk ziet als het geweldig loopt, die niet passen bij hoe jij je gedraagt of voelt als eigenaar van dat goed lopende bedrijf. En vervang de 3 dingen door wat je wel wilt doen. Ga dit inbedden in je gedrag. Neem een besluit, nu, hier, dat dit is wie je bent.

 

Deel dit artikel gerust met collega’s, vrienden; ze zijn je vast dankbaar!

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *