Overspoeld door informatie en tips

In een paar dagen tijd krijg ik flink wat informatie om mijn oren. Van challenge tot nieuwsbrief, van blog tot video en E-book en dan heb ik alle prikkels op LinkedIn,Twitter en Facebook nog niet genoemd.
Verleid worden om mensen te volgen, mee te doen aan ochtendrituelen, tips toe te passen, workshops te volgen. Probleem hiermee is dat het elke keer keuzes met zich meebrengt, nog afgezien van de tijd die je er inhoudelijk insteekt. Wat levert het op, wat wel doen of volgen en wat niet & waarom.

Kiezen dus
Mijn keuzes maak ik op basis van de (hogere) doelen die ik heb met In je Spotlight.
Ik volg mensen die me inspireren en ‘nieuws’ brengen waar ik verder mee kom. En ik ben me ervan bewust dat bv. tips & challenges me kunnen raken & inspireren, maar te weinig diepgang brengen om me structureel te ondersteunen. Hiervoor zet ik programma’s & trainingen in zowel inhoudelijk op mijn vakgebied en als ondernemer. En keer ik regelmatig terug in mijn stilte door meditatie & yoga.

Waarom dan wel een tip
Tips, etc hebben echter wel degelijk een nuttige functie. Zo helpen ze om:

  • Kleine successen te boeken
  • Ervaring op te doen met iemand met wie je eventueel verder in zee wilt voor een diepgaander traject
  • Te ontdekken en te ervaren; een tip kan je een missend puzzelstukje doen ontdekken voor je aanbod of ontwikkeling.

En zijn zo heel waardevol.

Probeer deze eens: voor innovatie in je ondernemerschap
Onderstaande animatie geeft inzicht in hoe ideeën verzamelen, delen, laten rijpen, delen en weer laten rijpen leidt tot innovatie. Innovatie op kleine schaal bijv. een nieuwe dienst die je wilt lanceren en innovaties worldwide zoals het internet.
Deel ideeën, gedachten, wensen, gevoelens, verlangens en leer van elkaar; zo maak je stappen. En wees niet bang voor concullega’s die een stukje van je overnemen, wees vereert en realiseer je dat je samen verder creëert en jij ook weer leert (al was het maar over je angst om minder uniek gevonden te worden).
Niemand ontdekt iets alleen en is de eerste. De boekdrukkunst werd bijvoorbeeld op hetzelfde moment op verschillende plekken in de wereld uitgevonden.

Elke week meerdere inspirerende & handige tips: volg In je Spotlight op Facebook

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *