5 redenen om direct te beginnen met netwerken

Netwerken moet je doen!, hoor je overal. En daar ben ik het helemaal mee eens. Netwerken is leuk en dwingt je de wereld in te trekken en achter die laptop vandaan te komen!

Wat brengt netwerken je:

  1. je moet je verhaal vertellen (pitchen) en verfijnt daardoor. Je krijgt als ondernemer steeds scherper in beeld wat je wilt overbrengen en hoe dit overkomt op de ander. Vraag dus ook gewoon om feedback (bijv. als je merkt dat de ander ‘afhaakt’ op je verhaal)
  2. Je leert nieuwe mensen kennen, ook die je anders wellicht niet snel ontmoet en verbreed dus je letterlijke netwerk
  3. Je leert nieuwsgierig zijn naar anderen -stap er dus open minded in- en in gesprek te komen
  4. Je ontmoet je potentiële klant en kunt achterhalen wat hij/zij nodig heeft door te luisteren.
  5. Je komt over eventuele spreekangst heen en merkt dat je steeds makkelijker contact maakt.

Er zijn een paar slimmigheden zodat netwerken je ook brengt wat je wilt, namelijk:

  • Ga niet naar elk netwerk event: Zoek uit op die events waar je ideale klant is of waar doorverwijzers zijn en waar je je thuis voelt.
  • Wees zuinig op je tijd
  • Bepaal wat je er wilt bereiken en stel jezelf een zogenaamd procesdoel. Bijvoorbeeld: open in gesprek gaan met twee mensen. Of het kaartje vragen van 1 persoon. Of een artikel aanbieden aan 1 persoon over datgene dat hij/zij interessant vind en jij biedt.
  • Indien nodig; creëer je eigen netwerkevent; nodig je doelgroep uit en wederom mensen waar jij je prettig bij voelt en geef ze waardevolle informatie en laat ze kennismaken. Deel.
  • Ga samen met een collega of vriend(in)

Merk je dat je netwerken mijdt, omdat je misschien geen helder verhaal hebt, niet weet wie je ideale klant eigenlijk is of niet strak hebt wat jij te bieden hebt? Meld je dan hier aan voor een inspiratiesessie en leer de vijf strategieën om zichtbaar succesvol te worden. Of stuur een mail: anne@injespotlight.nl

Comments

comments

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *